Files rond Nijmegen bij intocht Vierdaagse

ANWB Verkeersinformatie verwacht vrijdag 21 juli files door vertrekkend vakantieverkeer en rond een aantal evenementen, waaronder de slotdag van de Vierdaagse van Nijmegen. 

In de regio Noord begint vrijdag 21 juli de zomervakantie. Voor de regio Midden begint de bouwvak. Daarom zal het al vanaf het middaguur druk worden op de snelwegen in het midden en zuiden van het land. De drukte begint al in de loop van de ochtend en houdt aan tot het eind van de middag. 

Wegafsluitingen dit weekend

A28 Utrecht - Amersfoort, in beide richtingen tussen knp. Rijnsweerd en Den Dolder. Vanaf vrijdagavond 21 juli 20.00 uur tot maandagochtend 24 juli  05.00 uur.
A29 Rotterdam richting Bergen op Zoom, ter hoogte van de Heinenoordtunnel afgesloten. Vanaf vrijdagavond 21 juli 21.00 uur tot 24 juli 05.00 uur.
A76 Herleen richting Geleen, tussen knp. Kunderberg en Geleen tussen 20.00 uur en10.00 uur afgesloten. Van vrijdagavond 21 julii tot zondag 23 juli.
 

Vierdaagse

Het vakantieverkeer in Gelderland moet vrijdagmiddag extra reistijd inplannen vanwege de slotdag van de Vierdaagse & de Zomerfeesten. De feestelijke intocht op de Via Gladiola trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar Nijmegen. Files zijn die dag onvermijdelijk op de A50, A73 en de N325. 
Hoe druk is het nu rond Nijmegen?
De Wegenwacht zet tijdens het wandelevenement fietsende wegenwachten in om leden in het centrum van de stad met pech weer snel op weg te helpen. 

Tilburgse kermis

In Tilburg begint komend weekend de jaarlijkse Tilburgse Kermis. Vooral op maandag 24 juli wordt het erg druk in de Brabantse stad. Het is dan Roze Maandag. Verder is het druk bij Oss want daar wordt bij de Geffense Plas het festival Fatality gehouden.

Wegenwacht op fiets bij Vierdaagse

De ANWB Wegenwacht is tot met vrijdag op de fiets paraat om overdag tijdens de Vierdaagse in Nijmegen automobilisten en fietsers met pech te helpen. Wegenwachten op de fiets kunnen makkelijk door het drukke stadsverkeer laveren om de mensen met pech te bereiken.
Meer over de Wegenwacht bij de Vierdaagse
 

Meer info:
4daagse.nl
Vierdaagsefeesten

Zie ook:
Toenemende vakantiedrukte op Europese wegen
Blaren: voorkomen, genezen & tips
ANWB en wandelen
ANWB Webwinkel wandelproducten