Filezwaarte augustus 2016

Filezwaarte in augustus stabiel

De filezwaarte* in augustus is onveranderd in vergelijking met deze maand vorig jaar. Augustus is de maand met de minste files door de vakanties. Meer binnenlands toerisme en een latere start van de schoolvakanties zorgden er wel voor dat het overdag aanmerkelijk drukker was dan vorig jaar. Het aantal files tijdens de daluren steeg met 20 procent in vergelijking met 2015.

Verkeersdrukte, files

Mooi weer zorgt voor files naar kust en pretparken

Vooral tijdens een aantal zomerse dagen liep het aantal kilometers file fors op. 
Het mooie weer trok woensdagochtend 17 augustus veel zonaanbidders naar de kust. De meeste en langste strandfiles stonden richting de Zeeuwse kust op de A58, de N57 en de N59. Ook werd de Noordhollandse kust druk bezocht.  Rond het middaguur stond er circa 170 kilometer file in ons land. Op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus stonden er dankzij het mooie weer opnieuw flinke files richting de kust en pretparken.

Werkzaamheden zorgden voor files rond Amsterdam

Weggebruikers in de regio Amsterdam stonden de afgelopen maand wel meer in de file dan vorig jaar. Niet alleen het strandverkeer maar ook  de ingrijpende wegwerkzaamheden aan de A6  en A1 zorgden voor meer files en oponthoud.

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.