Uitzonderlijke drukte tijdens herfstvakantie

Hoewel een groot deel van Nederland herfstvakantie had, was de avondspits van dinsdag 18 oktober ongekend zwaar. De ANWB sprak van een unieke situatie. Rond 17.30 uur stond er ongeveer 700 kilometer file.

De files waren vooral het gevolg van het herfstweer met flinke buien en harde wind dat over Nederland trok. Vooral op de A12 was het aansluiten. Een ongeluk met een vrachtwagen eerder dinsdag leidde tot een lange file die in de loop van de middag niet meer oploste. Daardoor kwam het ook op de wegen richting de A12 vast te staan.

Verder stond het ook op de grote verbindingswegen tussen oost en west en noord en zuid stil. Alleen in het noordoosten van Nederland viel het mee met de files.

Hoe is de situatie nu op de weg?

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.