Drukte Wegenwacht door vrieskou

De Wegenwacht had dinsdag, na de koudste herfstnacht van de eeuw, de handen vol aan pechgevallen. Vanwege de vrieskou wilden veel auto's niet starten of waren deuren vastgevroren.

Het kwik daalde in de nacht van maandag op dinsdag in het grootste deel van Nederland onder nul graden. Daardoor kreeg de Wegenwacht veel meldingen van lege accu's en vastgevroren deuren. Aan het eind van de dag waren er ruim 5000 mensen met pech geholpen. Dat zijn er ongeveer 2000 meer dan op een gemiddelde dinsdag.

Bezetting opgeschroefd

Hoewel de Wegenwacht direct de bezetting had opgeschroefd, liep de wachttijd af en toe op tot een uur.

Laat je accu doormeten

Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van de technische levensduur en zal je op een onverwacht moment in de steek laten. De Wegenwacht® kan jouw accu ter plekke vervangen op de door jouw gewenste locatie en wanneer je maar wilt. De wegenwacht controleert eerst jouw accu en de daarbij behorende systemen zoals de dynamo en startmotor.

De accucheck is een gratis service voor leden. Heb jij nog geen Wegenwacht? Word dan nu lid en je kunt ook jouw accu laten checken.

Bekijk de pakketten

Al lid van de ANWB? Als je wilt dat wij naar je woonplaats komen heb je Wegenwacht Standaard of Wegenwacht Compleet nodig. Bekijk of jij het juiste pakket hebt of pas deze aan.

Zie ook:

Auto winterklaar maken

ANWB Experts:
Vind het antwoord op al je vragen over auto’s. Deel jouw tips en ervaringen.
Naar ANWB Experts