Nieuwe app maakt schade melden makkelijker

Automatisch aangevulde gegevens, geen gedoe meer met tekeningen. En ook bruikbaar voor schademeldingen met fietsers en voetgangers. De nieuwe MobielSchadeMelden-app biedt het allemaal. De app is gemaakt in een samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars, Politie en verkeerskundig ict-bureau VIA.

De app maakt het  voor gebruikers eenvoudiger en sneller om schade te kunnen melden. Daarnaast is het met de lancering van deze geheel vernieuwde app mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden.

App ook voor schade bij fietsers en voetgangers

Het Verbond, Politie en VIA hebben samen met andere belangengroepen de ambitie uitgesproken om alle ongevallen altijd volledig geregistreerd te krijgen, waaronder ook schade bij fietsers en voetgangers. Door alle ongevallen altijd in kaart te brengen, kunnen hulpdiensten en overheden – van beleid tot wegbeheer – een slag slaan om het aantal verkeersdoden en -gewonden verder terug te brengen. De succesvolle Nederlandse aanpak van verkeersveiligheid komt namelijk in gevaar als goede ongevalscijfers uitblijven.

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen zijn bij de nieuwe app aangesloten.
De ANWB is partner in dit project en juicht simpele schaderegistratie toe. De bond is ook al jaren groot voorstander van goede registratie van ongevalscijfers.

De nieuwe app zal op den duur het Europees schadeformulier gaan vervangen.

Meer over MobielSchadeMelden-app

Goed verzekerd bij de ANWB

Schade hoopt niemand te krijgen en als het je dan toch gebeurt, wil je zo goed mogelijk verzekerd zijn. Bekijk de goede voorwaarden van de ANWB verzekeringen.

•    24/7 hulp van ANWB Alarmcentrale
•    Standaard 5% ledenkorting
•    Uitstekende hulp bij schade
•    Pakketkorting tot wel 10%

Meer over verzekeringen bij ANWB