Filezwaarte mei 2016

Zeer drukke ochtendspitsen in mei

In de regio Amsterdam waren de spitsen de afgelopen maand een stuk drukker dan in mei vorig jaar, vooral in de ochtend. De filezwaarte* nam daar het meest toe. De regio Utrecht en het zuiden van het land volgden Amsterdam op de voet. De totale filezwaarte in Nederland steeg met 33 procent vergeleken met mei 2015.

File afslag snelweg (ANP)

Grootste knelpunten

Alleen in de regio Rotterdam waren de files korter. Daar neemt de filezwaarte sinds het begin van dit jaar af met 10 procent. Het grootste knelpunt in de ochtendspits lag op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tussen Leidschendam en Zoeterwoude. In de avondspits had het verkeer de meeste vertraging op de A9 Amstelveen richting Alkmaar, tussen de knooppunten Raasdorp en Velsen. Dat heeft deels te maken met de afsluiting van de Velsertunnel op de A22. Er is ook meer verkeer door de aantrekkende economie.

Zwaarste spits

De ochtendspits van maandag 23 mei is tot nu toe de zwaarste spits van 2016. Op het drukste moment stond er 757 kilometer file. De hevige regenval hinderde het verkeer. De langste files stonden op de A2 van Maastricht naar Utrecht en op de A4 Rotterdam richting Amsterdam.

Filezwaarte mei 2016

Bron: ANWB Verkeersinformatie

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.

Speciaal voor jou geselecteerd