A13 verdwenen uit file top-10

De dagelijkse file op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam kwam in de afgelopen maand januari niet meer voor in de lijst met langste files. Dat heeft alles te maken met de opening van het nieuwe gedeelte van de A4 tussen Den Haag en Rotterdam. In de file top-10 over het jaar 2015 stond de A13 nog op plaats 5.

FilezwaarteIn januari is wel een nieuw knelpunt ontstaan op de A4 bij Den Haag richting Rotterdam tussen het Prins Clausplein en Den Hoorn, waar de A4 van drie naar twee rijstroken gaat.  

11% lager

De totale filezwaarte* in de afgelopen maand was 11 procent lager dan in januari 2015. Vorig jaar kende januari een aantal zeer drukke spitsen door slecht weer met gladheid door hagel- en sneeuwbuien. De avondspitsen waren dit jaar wel drukker dan vorig jaar, maar in de ochtendspits waren de files een stuk korter.

Opvallend

Opvallend is dat - dankzij de nieuwe A4 - de filezwaarte in de regio Rotterdam afnam met 13 procent terwijl rond Amsterdam, Utrecht en Den Haag de filezwaarte toenam met gemiddeld 10 procent.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen