Vrachtverkeer 9 december weer over brug bij Gorinchem (A27)

De Merwedebrug, op de A27 bij Gorinchem is weer open voor vrachtverkeer. Sinds vrijdagmogen 9 december kunnen de trucks de brug weer gebruiken.

Merwederbrug A27 Gorinchem

24 verbindingen

Volgens Rijkswaterstaat zijn dan de 24 belangrijkste verbindingen van de brug verstevigd met stalen platen. Extreem zwaar verkeer mag er nog niet over. Dat mag pas weer als echt alle werkzaamheden zijn afgerond . Dat werk wordt in een aantal nachten na vrijdag 9 december gedaan.

Haarscheurtjes

De 55 jaar oude brug is sinds 11 oktober gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Daartoe werd besloten nadat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt. De afsluiting leidt tot grote problemen voor vrachtwagens en bussen. Die moeten flink omrijden. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Meerdere transportbedrijven hebben inmiddels claims bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu ingediend.

Bron: ANP

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier (via de verkeersverwachting), goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.