Nieuwe verkeerstunnel bij Maastricht (A2) geopend

De nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel bij Maastricht is in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december geopend. Daarmee komt hopelijk een einde aan jaren verkeersoverlast in de Limburgse hoofdstad. 

Koning Willem-Alexandertunnel bij Maastricht A2 (© www.a2maastricht.nl)

De A2 tussen Eindhoven en Luik verdeelde Maastricht jarenlang in tweeën en zorgde bovendien voor een hoop luchtvervuiling en geluidsoverlast. De tunnel in de A2 is 2,3 km lang.

Dubbellaags

Het is een dubbellaags tunnel met twee buizen op de bovenste laag voor lokaal verkeer van en naar Maastricht. De twee onderste buizen zijn voor doorgaand verkeer tussen Eindhoven en Luik.

Hoe druk is het nu op de A2 bij Maastricht?

Video:

Hoe gaat de Koning Willem-Alexandertunnel bij Maastricht functioneren?

Na de opening zal het nog even duren voordat alle het verkeer gebruik kan maken van de nieuwe verbinding. Op termijn passeert al het verkeer ondergronds Maastricht en behoren de files  op de A2 bij Maastricht grotendeels tot het verleden.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.