Filezwaarte november 2016

Recordspitsen veroorzaken toename files

November 2016 had (tot nu toe) de drukste spitsen van het jaar. De filezwaarte* steeg met vijf procent vergeleken met november vorig jaar. De toename zit met name in de avondspits, in de ochtend bleef de drukte gelijk. Ook in november 2015 stonden er extreem lange files.  

Verkeersdrukte, spits

Drukste maand

November is altijd de drukste maand van het jaar op de Nederlandse wegen. De donkere dagen met vaak onstuimig weer zorgen voor veel oponthoud. Bovendien zijn er in deze maand maar weinig mensen vrij.

1 November

Het grootste knelpunt was in de afgelopen maand de A4 Amsterdam - Den Haag tussen Hoogmade en Leidschendam. In beide richtingen stonden automobilisten daar in de ochtend- en avondspits het langst stil. De drukste spits van 2016 tot dusver was die van dinsdagavond 1 november. Toen stond er in totaal 928 kilometer file.

Daling Rotterdam

In de Randstad namen de files het meest toe in de regio Den Haag.  Alleen rond Rotterdam was er sprake van een afname, daar daalde de filezwaarte met zes procent.

 

Filezwaarte november 2016

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.