Forse filegroei in augustus 2015

Het aantal files was de afgelopen maand fors groter dan in augustus 2014. De filezwaarte is volgens de ANWB ruim 30 procent hoger dan vorig jaar. De oorzaak van deze stijging is de vakantiespreiding. Er waren dit jaar minder mensen met vakantie in augustus. De dagelijkse files waren daardoor eerder terug dan vorig jaar.

Zonaanbidders veroorzaakten maandag 3 augustus veel vertraging richting de stranden. De meeste files stonden richting de Zeeuwe kust. Verkeer vanuit Rotterdam liep vast op de A15 en N57 richting de Brouwersdam en op de A4 richting Bergen op Zoom. Weggebruikers vanuit West-Brabant moesten veel geduld hebben op de A58 en de N59 richting Vlissingen.

De intocht van de zeilschepen voor Sail Amsterdam zorgde op woensdag 19 augustus voor grote drukte op de wegen naar Velsen en IJmuiden en langs het Noordzeekanaal. Vooral op de A9 rond Haarlem liep het vast. Maar ook op de N-wegen langs het kanaal stonden flinke files.

Op de laatste dag van de maand werd het verkeer flink gehinderd door de hevige regenbuien. Zowel tijdens de ochtend- als avondspits stonden er lange files.

Over de afgelopen drie zomermaanden nam het aantal files met ruim 15 procent toe in vergelijk met vorig jaar.

Filezwaarte augustus 2015 - ANWB  Meer verkeersinformatie

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen