ANWB en Malmberg introduceren Let’s go!

De ANWB heeft samen met uitgeverij Malmberg nieuwe, interactieve verkeerslessen voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 ontwikkeld voor op het digibord: Let’s go! Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het nieuwe programma sluit aan op het verkeerseducatieprogramma Streetwise.

Uit onderzoek blijkt dat 87% van de kinderen de huidige verkeerslessen op school saai vindt. Let’s go! is een praktijkgerichte en interactieve onderwijsmethode en bestaat uit digitale leermiddelen, werkboeken en praktijkoefeningen. Via de bijbehorende app op tablet of smartphone kunnen kinderen controleren of zij de oefeningen goed hebben gemaakt.

Lastig om verkeerssituaties met leerlingen te oefenen

Leerkrachten vinden de lessen niet zozeer saai, maar 94% van hen vindt het wel belangrijk om lastige verkeerssituaties uit de directe omgeving vaker met de leerlingen te oefenen. Ook dat kan met Let’s go! Leraren kunnen situaties zelf samenstellen met beelden uit de omgeving. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld de route naar school oefenen. Benieuwd hoe verkeerslessen eruit zien? Bekijk dan het filmpje.