Lichte filedaling in juli

Filezwaarte juli 2015

De afgelopen maand juli daalde het aantal files met zo’n 3 procent in vergelijk met vorig jaar. Ondanks de lichte daling was het in juli druk op de weg, vergeleken met andere jaren. Zo stonden er overdag en in het weekeinde zelfs veel meer files. Vooral in het midden en oosten van het land ondervond het verkeer hinder.  Door de vakantiespreiding daalde de filezwaarte pas in de laatste week fors.

Klik voor een vergroting

De eerste vakantie-uittocht op vrijdag 10 juli leidde tot veel vertraging voor de weggebruikers. Door ongelukken kwamen de bezoekers aan het North-Seafestival in Rotterdam te laat. Aan het eind van de avondspits moest na een aanrijding de Afsluitdijk richting Friesland enkele uren dicht en misten veel vakantiegangers de boot naar Terschelling.

Op maandag 13 juli ondervond het verkeer de hele dag hinder van het regenachtige weer. Vooral op de wegen in het zuiden van het land stonden veel files. De storm op zaterdag 25 juli was zo hevig dat er diverse snelwegen in het westen van het land werden geblokkeerd door omgevallen bomen. Veel verkeer moest daarom omrijden.  Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers tijdelijk niet de weg op te gaan. Zondagochtend waren alle snelwegen weer open.

* Filezwaarte = lengte keer duur van de file

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen
Hoe druk is het nu op de weg?