Snelwegpolitie keert terug

De snelwegpolitie is weer terug op de Nederlandse snelwegen. Dat bevestigde een woordvoerster van de Nationale Politie woensdag 29 april na een bericht hierover in De Telegraaf.

De ANWB kijkt uit naar de terugkeer van een speciaal politieteam op de Nederlandse snelwegen. Het team gaat toezien op naleving van de verkeersregels en richt zich met name op hardrijders, bumperklevers en automobilisten die met drank op achter het stuur kruipen.

Speciale kennis en kunde

Het verlenen van hulp bij grote ongevallen en incidenten is volgens de ANWB een andere belangrijke taak van de snelwegpolitie. Om de verkeersveiligheid in dit soort situaties te waarborgen zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig.

Ook kan de snelwegpolitie voertuigen op verzorgingsplaatsen inspecteren. Dit zal de veiligheid ten goede komen.

De ANWB verwacht dat er een preventieve werking zal uitgaan van de hernieuwde aanwezigheid van de politie op het Nederlandse snelwegnet.  

Verkeershandhavingsteam

Een verkeershandhavingsteam van vijftig agenten van de Landelijke Eenheid maakt sinds enige tijd jacht op snelheidsduivels, bellers, bumperklevers en mensen die een rood kruis op snelwegen negeren. Het team heeft vooral aandacht voor notoire verkeersovertreders en houdt die staande om ze ter plekke te confronteren met hun delict.

Dit verkeershandhavingsteam van de Landelijke Eenheid ondersteunt de tien regionale politieteams van de Nationale Politie, die toezicht houden op de snelwegen in hun gebied.