Eén kaartje naar populaire bestemmingen

In Nederland zijn er veel populaire bestemmingen, waar de trein niet voor de deur stopt, maar waar bus en tram uitkomst bieden om de reis helemaal met het openbaar vervoer te maken.

Met de OV-chipkaart was dit al mogelijk op één kaart. Vanaf nu is het mogelijk om in de automaat en bij de balie op het station één kaartje te kopen voor bestemmingen verder dan het station. Zo ervaren ook reizigers zonder OV-Chipkaart het gemak van één kaart.

Voorbeeld

Je koopt op Amsterdam Centraal één kaartje in de automaat met bestemming Efteling. Je hoeft dus geen aparte kaartjes meer te kopen, maar reist met één kaartje. Deze populaire bestemmingen zijn goed te bereiken met een frequente, rechtstreekse bus- of tramverbinding vanaf een station.

Aantal bestemming uitgebreid

Na een succesvolle pilot in 2014, bestemming Eindhoven Airport (trein en bus), zijn nu nog 10 bestemmingen toegevoegd, zoals Efteling, Madurodam en Burgers’ Zoo.

Dit nieuwe kaartje is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking tussen de OV-bedrijven: Arriva, Breng, Connexxion, HTM, Hermes en NS. Ook met de andere OV partijen, zoals GVB, RET en Veolia, wordt dit nieuwe concept bekeken.
Kortom een reis van deur tot deur.

Vanaf nu kun je bij NS een kaartje kopen naar:

Bestemming NS samen met Toelichting
Efteling - Kaatsheuvel Arriva Attractiepark
Madurodam - Den Haag HTM Attractiepark
Burgers' Zoo - Arnhem Breng Dierentuin
Beekse Bergen Arriva Attractiepark
Scheveningen HTM Attractie
Eindhoven Airport Hermes Luchthaven
Openlucht Museum - Arnhem Breng Museum
Papendal - Arnhem Breng Nationaal Topsportcentrum
Bloemendaal Strand Connexxion Toeristische bestemming
IJmuiden Connexxion Ferry- en cruiseterminal en grote plaats
Terneuzen Connexion Grote plaats zonder station