Filestijging door zomerse buien

De filezwaarte* in augustus komt 15 procent hoger uit dan vorig jaar. In augustus staan er doorgaans weinig files vanwege de vakanties. Felle buien en wateroverlast zorgden de afgelopen maand echter voor veel meer vertraging in vergelijking met augustus 2013. Dit blijkt uit de cijfers van de ANWB.

Filezwaarte augustus 2014 InfographicHet verkeer ondervond de afgelopen vakantiemaand veel hinder en oponthoud door de regen. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag stonden er meer files. In het midden van het land ondervonden weggebruikers de meeste hinder

Infographic filezwaarte augustus 2014

Bijzonderheden in augustus

Brand op de A1

Op dinsdagochtend 26 augustus vlogen op de A1 Amersfoort richting Amsterdam, bij het knooppunt Muiderberg twee auto’s in brand met als gevolg diverse rijstroken afgesloten en flinke files. Vooral verkeer op de A6 (Almere – Muiderberg) ondervond veel overlast.

Gestrande vrachtwagen

Donderdagmiddag 28 augustus vergiste een vrachtwagenchauffeur op de A15 Europoort richting Rotterdam zich in de hoofd- en parallelrijbaan. Bij Pernis probeerde hij dit te corrigeren door via de middenberm te rijden. Daar strandde zijn voertuig en totdat deze was weggesleept stond het overige verkeer flink in de file.

*Lengte maal duur van de file

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen