Filezwaarte stijgt in oktober 4 procent

De drukte op de Nederlandse wegen is in de afgelopen maand opnieuw gestegen. Vergeleken met oktober vorig jaar groeide het aantal files met 4 procent. Dit blijkt uit de filecijfers van de ANWB. Vooral overdag en tijdens de avondspits was het flink drukker op de wegen.

Filezwaarte oktober 2014 infographicDe filezwaarte* neemt sinds mei toe. De stijging van het aantal files in oktober is des te opvallender omdat de weersomstandigheden beter waren dan vorig jaar.

Tijdens de ochtendspits bleef de drukte vrijwel gelijk maar overdag en in de avondspits nam het aantal files flink toe. Vooral in het midden en zuiden van het land stroomde het verkeer veel minder goed door.

300 kilometer file tijdens drukste spits

De drukste spits in de afgelopen maand was die op donderdag 9 oktober. Het verkeer ondervond tijdens de avondspits veel hinder van diverse ongelukken. Op het hoogtepunt stond er ruim 300 kilometer file.

Ongeluk op de A12 bij Woerden

Het verkeer op de A12 van Utrecht naar Den Haag had tijdens de donderdagochtendspits van 23 oktober veel vertraging. Na een ongeluk was de A12 bij Woerden tot ver na de spits dicht en dat veroorzaakte lange files op de omleidingsroutes via Rotterdam.

*Lengte maal duur van de file

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:

Filezwaarte door de jaren heen