Filewaarschuwingssysteem A15

Eind 2015 komt er een waarschuwingssysteem voor plots optredende files op de A15. Het systeem wordt aangebracht over een lengte van 7 kilometer tussen Wadenoijen en Echteld, het drukste gedeelte dat het meest filegevoelig is.

Ook wordt het vrachtauto-inhaalverbod uitgebreid en worden diverse markeringen aangebracht. In de tussentijd zullen weginspecteurs tijdens de ochtend- en avondspits toezien op de doorstroming en verkeersveiligheid. Dit heeft minister Schultz bekend gemaakt.

Twitteractie ANWB

In augustus 2013 vroeg de ANWB via Twitter gebruikers van de A15 naar hun mening over het grote aantal ongevallen op de A15. Er kwamen heel veel reacties binnen. Veel daarvan hadden te maken met de hinder die personenautoverkeer en vrachtautoverkeer wederzijds van elkaar ondervinden. Ook werd geopperd dat er zo snel mogelijk een waarschuwingssysteem voor files op de A15 zou moeten worden geplaatst.

De A15 zal in de toekomst worden gerenoveerd. Dat de inbreng van weggebruikers heeft geleid tot deze tussentijdse oplossingen stemt de ANWB tevreden.

Brief van de minister van Infrastructuur en Milieu

Eerder verschenen

Oproep ANWB augustus
Weggebruikers over de A15
Volg ANWB verkeer op Twitter