53 procent minder files in augustus

Al twee maanden op rij daalt de filezwaarte (lengte maal duur van de file) fors in vergelijking met de afgelopen jaren. Volgens de nieuwste filecijfers van de ANWB lag de filezwaarte in de afgelopen maand 53 procent lager dan het gemiddelde in augustus van de afgelopen zeven jaar.

In de vakantiemaand augustus waren er wel dagen met lange files maar die werden meestal veroorzaakt door ongelukken of wegwerkzaamheden.

De meeste files stonden afgelopen maand op vrijdagmiddag 23 augustus. Door aanrijdingen was de A2 Luik richting Maastricht lange tijd dicht. Ongelukken in de Coentunnel en op de A10-Zuid veroorzaakten in de avondspits lange files op de Ring van Amsterdam.

In het weekend van 17 en 18 augustus was de A58 van Eindhoven naar Tilburg vanwege werkzaamheden afgesloten. Op zaterdag stond het verkeer daardoor ’s ochtends en ’s middags in 15 kilometer file op de A2 bij Eindhoven. Ook zondag stond er vrijwel de hele middag file.

Maandagochtend 5 augustus reden op de A15 van Nijmegen naar Rotterdam twee vrachtwagens tegen elkaar tussen de afritten Leerdam en Arkel. Het ernstige ongeluk gebeurde in de staart van een file die was ontstaan door een brandende auto bij Gorinchem. Er werden twee ANWB traumahelikopters ingeschakeld. Voor onderzoek en bergingswerkzaamheden bleef de A15 tot 17.30 uur dicht. Verkeer vanuit de regio Arnhem/Nijmegen naar Rotterdam moest omrijden via Utrecht.

Een storing aan de bediening van de Zeeburgertunnel zorgde vrijdagmiddag 30 augustus opnieuw voor veel vertraging op de A10, de Ring Amsterdam. De tunnel was twee uur dicht en op veel wegen in en rond de hoofdstad ontstonden files en liep de vertraging op tot een uur.

Meer informatie over de filezwaarte

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie