Fors minder files in februari

Het aantal files op de Nederlandse wegen is de afgelopen maand opnieuw sterk afgenomen ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen jaren. De filezwaarte (lengte maal duur van de file) daalde in februari met ruim 40 procent.

Vooral overdag en tijdens de avondspits stonden weggebruikers veel minder in de file. De brede spreiding van de voorjaarsvakantie heeft daar mede aan bijgedragen, aldus de ANWB. 

Bekijk hier de filezwaarte in grafiekvorm

Drukke dagen door sneeuw en gladheid

 Sneeuw en gladheid hebben de afgelopen maand ook voor een aantal drukke dagen gezorgd. Op woensdag 6 februari valt er in het oosten van het land veel sneeuw. In de omgeving van Arnhem en Nijmegen komt het verkeer in de ochtendspits op veel plaatsen volledig vast te staan. De A73 Nijmegen-Venlo wordt door een geschaarde vrachtwagencombinatie langdurig geblokkeerd. Op het hoogtepunt van de ochtendspits van 6 februari stond er 530 kilometer file.

IJzel rond Rotterdam

Verraderlijke ijzel rond Rotterdam en Den Haag zorgt op donderdag 14 februari na de ochtendspits voor diverse slippartijen.Tijdens de avondspits ondervindt het verkeer in de omgeving Amsterdam hinder van het slechte weer. Rond Amsterdam op de A9 en op de ringweg A10 blijven spitsstroken uit voorzorg dicht en dit leidt tot veel vertraging.

Filezwaarte door de jaren heen

Bron: ANWB Verkeersinformatie