Verkeer op A15 loopt verder vast

Het verkeer op de snelweg A15 (Rotterdam - Duitse grens) is in 2012 nog verder vastgelopen. Op sommige stukken van de drukbereden snelweg is sprake van een verdubbeling van de reistijd door fileproblemen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Kamer van Koophandel
Midden-Nederland heeft laten uitvoeren. De ondernemersorganisatie is bezorgd over het oponthoud op de belangrijke verbinding van de Rotterdamse haven naar het Duitse achterland. De ontwikkeling staat volgens de Kamer van Koophandel dan ook haaks op de landelijke trend van verbetering van de doorstroming op de rijkswegen. Filezwaarte door de jaren heen

In de ochtend staat het verkeer in de richting Rotterdam muurvast. Tussen Ochten en Tiel in de Betuwe duurt een rit gemiddeld 56 procent langer dan wanneer er geen file zou staan. In 2011 was de vertraging nog 40 procent blijkt uit de cijfers.

Tijdens avondspits zijn de problemen nog groter. In oostelijke richting staat het verkeer dan vanaf knooppunt Deil zodanig vast dat een rit dubbel zo lang duurt, terwijl dat in 2011 nog aanzienlijk minder erg was.

De fileproblemen op de A15 kosten het bedrijfsleven vele miljoenen euro's per jaar. Er word al jaren gepleit voor uitbreiding van het aantal rijstroken en aansluiting van de snelweg op de A12 in het oosten van het land.

Bron: ANP