Filezwaarte opnieuw fors gedaald

De drukte op de Nederlandse wegen is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw fors gedaald. Dit blijkt uit de jongste filecijfers van de ANWB.

De filezwaarte is afgelopen drie maanden zo'n 40% gedaald ten opzichte van diezelfde periode de afgelopen zes jaar. Zowel in de zomermaanden als tijdens de spitsuren in september stonden er op de wegen veel minder files.

Hieronder een kort overzicht van de afgelopen maand waarbij automobilisten wel te maken kregen met veel vertraging:

- De storing aan de Ketelbrug in de A6 Almere - Emmeloord zorgde op zondagmiddag 2 september voor veel oponthoud. Automobilisten moesten een uur wachten voordat de slagbomen weer open gingen.

- Op dinsdag 18 september zorgde de regen in ons land voor een zeer drukke ochtendspits. Op het hoogtepunt stond er ruim 270 kilometer file met vooral lange files in de regio Rotterdam.

- Gekantelde vrachtwagens versperden op donderdagmiddag 13 september twee snelwegen waardoor het verkeer moest omrijden. De A58 Bergen op Zoom richting Vlissingen werd afgesloten bij het knooppunt Markiezaat (A58/A4) nadat daar een lading uien uit de vrachtwagen rolde. Op de A28 Zwolle richting Hoogeveen kwamen grote rollen papier op de rijbaan terecht. De weg was bij de afrit De Wijk tot 20.30 uur dicht.

- De eerste najaarsstorm op maandag 24 september met zware windstoten en veel omgevallen bomen zorgde voor het wegverkeer nauwelijks problemen.

De ANWB verwacht ook het laatste kwartaal van dit jaar een afname van de filezwaarte in vergelijk met de afgelopen jaren.

> Filezwaarte door de jaren heen

> Wat is filezwaarte?

Bron: ANWB Verkeersinformatie