Winnend idee Parkeren Amsterdam

ANWB leden komen met alternatieve ideeën voor parkeren Amsterdam.

Parkeren op boten, parkeren in leegstaande kantoorgebouwen, een website waar amsterdammers hun eigen - onbenutte - parkeerplek kunnen aanbieden aan belangstellenden. Dat zijn enkele van de creatieve alternatieven voor het parkeren in Amsterdam die door ANWB leden in een online dialoog (van 7 maart tot 18 april) werden aangedragen.

De ANWB startte de dialoog om alternatieven voor het dure parkeren in Amsterdam te genereren. 5000 mensen bezochten de speciale website en 15.000 mensen de daaraan gerelateerde facebook-pagina. De oogst bestond uit ongeveer 300 nuttige ideeën hoe het ook anders zou kunnen.

Sommige suggesties neemt de ANWB zelf ter hand zoals het uitbreiden van de parkeerinformatie op de ANWB Routeplanner met gegevens over bezettingsgraad en parkeertarieven. Voor andere suggesties zoekt de ANWB naar partners die kunnen helpen de ideeën te realiseren.

De ANWB is al in gesprek met bedrijven in Amsterdam om de mogelijkheden te bekijken voor dubbel parkeergebruik. Op de speciale website site van de ANWB is te vinden waar in Amsterdam nog gratis geparkeerd kan worden op fietsafstand van het centrum. Bovendien wordt er gewerkt aan een app met informatie over beschikbare parkeerplaatsen en tarieven.

Beste idee

José van de Griendt op haar gewonnen elektrische vouwfiets.

Voor het beste idee had de ANWB een elektrische vouwfiets beschikbaar gesteld. Deze is gewonnen door José van de Griendt (op de foto hiernaast), met het idee om actuele parkeerinformatie beschikbaar te stellen op de routeplanner van de ANWB en multifuncioneel gebruik te maken van parkeerplaatsen