SlachtofferWijzer: de juiste hulp voor iedereen

Dinsdag 15 mei lanceerden prof. mr. Pieter van Vollenhoven en mr. Fred Teeven SlachtofferWijzer in Den Haag. SlachtofferWijzer is een online wegwijzer die mensen in drie simpele stappen de weg wijst naar voor hen relevante hulp.

"Waar moet je als slachtoffer heen? Je spreekt voor velen toch over een doolhof van instanties. En je schaamt je bij voorbaat om er over te spreken. Laat staan bij de verkeerde instantie. SlachtofferWijzer is een gids in dat doolhof, het maakt slachtoffers wijzer, maar ook de hulpverleners. Dat is het geheim." Aldus prof. mr. Pieter van Vollenhoven bij de lancering van SlachtofferWijzer in Den Haag.

Ook voor hulpverleners en familieleden

De wijzer kan ook worden geraadpleegd door hulpverleners, familieleden of andere bekenden van een slachtoffer. Bij de organisaties die op SlachtofferWijzer worden genoemd kunt u terecht voor praktische, emotionele, juridische en financiële ondersteuning en een veilige opvangplek.

ANWB en slachtofferhulp

De ANWB biedt hulp aan verkeersslachtoffers. Deze activiteiten zijn zeer divers. Op SlachtofferWijzer vindt u een overzicht van alle hulp die de ANWB biedt aan slachtoffers van een verkeersongeval.

> Slachtofferhulp bij een verkeersongeval

Fonds Slachtofferhulp

SlachtofferWijzer is een initiatief van het Fonds Slachtofferhulp en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de VriendenLoterij en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Met het geld dat het Fonds Slachtofferhulp van donateurs (bedrijven en particulieren) krijgt, worden hulpverleningsorganisaties gesubsidieerd die slachtoffers van misdrijven, ongevallen, rampen en medische fouten helpen. Ook financieren zij onderzoek naar betere hulpverlening. Fonds Slachtofferhulp streeft ernaar de juiste hulp voor iedereen bereikbaar te maken.