Filezwaarte in juli 40% gedaald

In juli daalde de filezwaarte (lengte keer duur file) weer fors in vergelijking met de afgelopen jaren. Volgens de jongste ANWB filecijfers lag de filezwaarte in juli ruim 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Zowel tijdens spitsuren als overdag stonden er veel minder files.

De verbeterderde doorstroming van het verkeer was tijdens de vakantiemaand juli niet overal te merken.

Drukte in juli

Vooral de werkzaamheden in de Maastunnel bij Rotterdam en de IJ-tunnel bij Amsterdam hadden gevolgen voor de snelwegen rond de grote steden.

- Op de A10, de ringweg van Amsterdam, stonden in juli langere files dan normaal. Toen op maandag 16 juli de Coentunnel ook nog eens dicht ging na een aanrijding, liep het verkeer rond Amsterdam volledig vast.

- Ook op de ring van Rotterdam was het te merken dat het verkeer het met een tunnel minder moest doen. Vooral op de A15 stonden in juli regelmatig lange files.

- Op de A6 Almere richting Joure moest er op dinsdag 17 juli bij Emmeloord een spoedreparatie worden uitgevoerd. Door de asfalteringswerkzaamheden moest het verkeer tot 's avonds laat omrijden.

- De eerste serieuze stranddag deze zomer zorgde op dinsdag 24 juli voor veel oponthoud op de wegen richting de kust. Vooral op de wegen in Zeeland stonden de badgasten in lange files.

> Filezwaarte door de jaren heen

Bron: ANWB Verkeersinformatie