Aantal files daalt fors in juli

De afgelopen maand daalde de filezwaarte (lengte keer duur file) fors in vergelijking met vorig jaar. Volgens de jongste filecijfers van de ANWB daalde het aantal files met zo'n 30 procent in vergelijk met juli 2010. Vooral overdag stonden er veel minder files.

De ANWB schrijft deze ontwikkeling toe aan diverse factoren. Betere infrastructuur en minder hinder door wegwerkzaamheden zorgde voor een betere doorstroming van het verkeer. Het matige zomerweer leidde tot veel minder recreatieverkeer.

Bij het begin van de vakantie in het zuiden van het land, op vrijdag 8 juli, brandde een vrachtwagen geladen met autobanden uit op de A76 bij Spaubeek. Er stonden enorm lange files op de snelweg en ook op lokale wegen.

Het zeer slechte weer op donderdag 14 juli zorgde voor grote verkeershinder. Door de hevige regen ontstond er op de A29 bij de Heinenoordtunnel een groot gat in de weg.

Verkeer in de omgeving van Amsterdam had de afgelopen maand veel hinder van de werkzaamheden in de IJtunnel. Vooral op de Ring Amsterdam veroorzaakte dat files.

 > Filezwaarte door de jaren heen

Bron: ANWB Verkeersinformatie