Filecijfers oktober 2010

De drukte op de Nederlandse wegen is in oktober gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar. Dit blijkt uit de jongste filecijfers. De filezwaarte (lengte maal duur van de files) daalde tijdens de ochtendspits met zo'n 3 procent terwijl het in de avondspits in de afgelopen maand iets drukker was dan in 2009.

Het weer had de afgelopen maand grote invloed op het verkeer.

Het prachtige herfstweer op zondag 10 oktober was voor veel mensen aanleiding om er op uit te gaan. Dit leidde tot extreem veel files op de wegen. Het grote verkeersaanbod zorgde bij de diverse wegwerkzaamheden en op de omleidingsroutes voor veel vertraging. Bovendien leidde een aantal ongelukken tot veel fileleed. Op het hoogtepunt stond er zondag 10 oktober om 18.00 uur stond er zo'n 120 kilometer file in ons land. Extreem voor een zondagavond.

Ook slecht weer zorgde voor een aantal zeer drukke dagen.

Aan het begin van de herfstvakantie stond er tijdens de avondspits van vrijdag 15 oktober 400 kilometer file. Zoals voorspeld, stond het verkeer in het midden van het land en in de regio Arnhem-Nijmegen lang vast.

Dinsdag 19 oktober zorgde het slechte weer voor zeer drukke spitsen. Tijdens de ochtendspits was de A58 bij Etten-Leur lange tijd afgesloten door een zwaar ongeluk met vrachtwagens. Tijdens de avondspits raakte de Ring Amsterdam A10 volledig verstopt en stond er daar 20 kilometer file. Een brandende vrachtwagen op de A15 zorgde voor een file van 15 kilometer tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam.

Woensdag 27 oktober ondervond het verkeer opnieuw veel hinder van slecht weer tijdens de avondspits. Op het hoogtepunt stond er 420 kilometer file.

> Staan er nu files?

Bron: ANWB Reisinformatie