Filezwaarte april daalt 3%

De drukte op de Nederlandse wegen is in april licht gedaald in vergelijking met vorig jaar. De totale filezwaarte, lengte maal duur van de files, kwam de afgelopen maand ruim 3% lager uit dan in 2009.

Droog lenteweer zorgde overdag, tussen 10.00 uur en 15.30 uur, voor veel minder fileleed dan in april vorig jaar.

Tijdens de ochtendspits nam de filezwaarte de afgelopen maand met 9% toe in vergelijking met vorig jaar. Dat kwam vooral door veel ongelukken. De drukste ochtendspits was op donderdag 8 april toen een ongeluk op de A20 bij Rotterdam het verkeer in deze regio volledig lamlegde. Ook stonden er door aanrijdingen lange files op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven. In totaal stond er 483 kilometer file.

Tijdens de avondspits daalde de filezwaarte de afgelopen maand met 1%. De uittocht aan het begin van de meivakantie zorgde op donderdag 29 april voor een zeer drukke avondspits. De ochtendspits ging die dag bijna over in de avondspits, op het hoogtepunt stond er 507 kilometer file. Vooral in de Randstad en op de wegen naar het zuiden ondervond het verkeer veel hinder van de vertrekkende vakantiegangers. De laatste files waren pas rond 21.30 uur opgelost.

Eerder verschenen:

> Filedrukte weer gestegen (29-04-2009)

Bron: ANWB Reisinformatie