Verkeersslachtoffers weer zelfverzekerd de weg op

Ieder jaar vallen er honderdduizenden gewonden in het verkeer. Daarvan komen er 20.000 in contact met Slachtofferhulp Nederland, één van de door het Fonds Slachtofferhulp gesteunde organisaties.

Vanaf nu kunnen deze cliënten van Slachtofferhulp Nederland gratis rijtrainingen volgen bij de ANWB, om onder professionele begeleiding de na het ongeval ontstane angsten en onzekerheden te overwinnen.

Onzekerheid wegnemen

Het Fonds Slachtofferhulp en de ANWB hebben afgesproken dat cliënten van Slachtofferhulp Nederland gebruik kunnen maken van de Rijzeker-training en Defensive Driving Training van ANWB Rijopleidingen. De afspraak gaat per 1 juli in.

De slachtoffers hoeven voor deze trainingen niet te betalen; deze worden gefinancierd door de ANWB.

De RijZeker-Training is erop gericht de onzekerheid van de bestuurder weg te nemen. Deelnemers krijgen tips en informatie over hoe zij de eigen verkeersveiligheid kunnen vergroten en maken samen met een ANWB rijcoach een rit in hun eigen omgeving.

De Defensive Driving Training wordt verzorgd op de ANWB Drivers Academy te Lelystad. Deze is bedoeld voor verkeersslachtoffers die na hun verkeersongeval een blokkade hebben en niet meer zelfstandig de weg op durven. Deze mensen krijgen een intensieve training waarin ook afwijkende en onverwachte verkeerssituaties aan de orde komen.

Hulpaanbod verbeteren

Het Fonds Slachtofferhulp wil het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers verbeteren. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan psychosociale hulpverlening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. De rijtrainingen van de ANWB zijn daar een onderdeel van.

Op het gebied van de afhandeling van letselschade werken vele partijen samen aan verbeteringen.

De ANWB wil de verkeersveiligheid bevorderen. Het voorkomen van doden en gewonden is daarbij de inzet. Daarnaast is de organisatie vanaf het eerste uur op allerlei manieren betrokken bij de zorg en steun aan verkeersslachtoffers.

Folder Rijzeker Training