Filedaling ruim 20 procent in mei

(29-05-09)

De drukte op de Nederlandse wegen is in mei met meer dan 20 procent gedaald in vergelijking met mei vorig jaar. Zowel tijdens de spitsuren als overdag was het veel minder druk.

De economische situatie, betere weersomstandigheden tijdens de spits en minder incidenten met veel files tot gevolg hebben hieraan bijgedragen. De dalende tendens die de ANWB ziet vanaf oktober vorig jaar zet daarmee door en bedraagt 14 procent.

De daling is opmerkelijk. Het noodweer in de nacht van dinsdag 26 mei zorgde namelijk voor veel overlast en een extreem drukke ochtendspits met om 08.30 uur 600 kilometer file. Op woensdag 13 mei zorgde het gekantelde blusvoertuig op de A4 Amsterdam richting Den Haag voor veel files en langdurige vertraging.

De drukste avondspits was op vrijdag 15 mei met 445 kilometer file. Zware buien, een langdurige afsluiting van de A4 Amsterdam - Den Haag na een kettingbotsing en 30 kilometer file op de A12 tussen Gouda en Driebergen droegen er mede toe bij dat er om 19.00 uur in ons land nog 200 kilometer file stond. Normaal zijn op dat tijdstip alle files al opgelost.

> Staan er nu files?

Bron: ANWB Reisinformatie