Verkeersnieuws 2009

Overzicht van opvallende filedagen in 2009

Maandag 5 januari

Monsterfiles door sneeuwval. Op de A2 Maastricht richting Eindhoven staat 50 km file en in de andere richting 30 km. Op de A58 Bergen op Zoom- Eindhoven 45 km.

Woensdag 25 februari

A9 dicht na vliegtuigcrash bij Schiphol. Kort na de ochtendspits stort een vliegtuig van Turkish Airlines neer in een weiland langs de A9. De snelweg gaat daarna in beide richtingen dicht tussen knp. Rottepolderplein en knp. De Hoek. Dat veroorzaakt een verkeerschaos in wijde omtrek.

Woensdag 13 mei

Het verkeer tussen Amsterdam en Den Haag komt tot stilstand na een ongeluk met een crashtender (brandweervoertuig van Schiphol) op de A4 bij Nieuw Vennep. De vertraging is meer dan 2 uur. Op de lokale wegen is het een chaos.

Zaterdag 15 augustus

Door het prachtige strandweer staan automobilisten in 80 km file richting de kust. De langste file staat op de A58 richting Vlissingen, 20 km.

Maandag 21 september

In de avondspits rijdt een automobilist met hoge snelheid een tankstation langs de A27 binnen. Door de enorme ravage moet de A27 van Utrecht naar Breda twee uur lang dicht. In beide richtingen ontstaan lange files.

Donderdag 22 oktober

In de ochtendspits staan er lange files op de wegen in Noord-Brabant door een storing in de rijstrooksignalering. De rode kruizen boven de weg kunnen niet worden uitgezet. Op de A2 Utrecht- 's-Hertogenbosch staat 20 km file, op de A58 Tilburg-Breda 20 km en op A67 Venlo-Eindhoven 22 km.

Donderdag 17 december

Door een dikke laag sneeuw ontstaat er een verkeersinfarct rond Utrecht. De ochtendspits komt met in totaal 672 km file op plaats 5 in de top 10 van drukste spitsen. Op de A12 in de regio Utrecht staan in beide richtingen files van meer dan 40 km.