Verkeersnieuws 2008

Overzicht van opvallende filedagen in 2008

Nieuwjaarsnacht 31 december/1 januari

Het nieuwe jaar begint met zeer dichte mist. In het oosten van het land is het zicht zelfs beperkt tot een paar meter. Na middernacht nemen elders de zichten terug door de kruitdampen van het vuurwerk.

Woensdag 12 maart

Er raast een fikse storm over het land. Vanuit het hele land komen berichten over gekantelde vrachtwagens. De politie adviseert chauffeurs van lege trucks om de noord-zuid routes te mijden. Bij knooppunt Ridderkerk gaat een fly over dicht vanwege de windvlagen. De fileschade blijft binnen de perken: 's ochtends staat er 232 km.

Dinsdag 25 maart

Drukste spits van 2008, en de op één na drukste spits aller tijden. Oorzaak: sneeuw, hagel en bevriezing waardoor veel verkeersongelukken gebeuren. De langste file staat op de A16 Breda naar Rotterdam en meet 40 km. De politie adviseert om niet de weg op te gaan.

Dinsdag 13 mei

Veel ongelukken en daardoor een hele drukke ochtendspits. Er ontstaat 390 km file. Het is ook de dag dat de faculteit Bouwkunde van de TU Delft afbrandt. Dat levert op de naastgelegen A13 echter weinig problemen op.

Vrijdag 12 september

Regen op vrijdagmiddag is altijd een goed recept voor een hele drukke spits. Zeker in september. Er ontstaat 530 kilometer file. De langste file staat op de A2 Amsterdam -> Den Bosch en meet 50 km.

Dinsdag 28 oktober

Tijdens de ochtendspits laten de verkeerslichten van de Coentunnel en Zeeburgertunnel op de A10 het afweten. Met als gevolg lange files op de ringweg van Amsterdam. Er ontstaat ruim 300 km file, waarvan 100 km rond de hoofdstad. Een hagelbui veroorzaakt een kettingbotsing op de Afsluitdijk.

Dinsdag 4 november

Verkeersinfarct rond Rotterdam tijdens de ochtendspits. Vanwege de dichte mist houdt Rijkswaterstaat veel spitsstroken gesloten. Ook op de ringweg van Rotterdam. Er ontstaat 419 km file.

Dinsdag 25 november

Buien tijdens de ochtendspits, waarbij veel ongelukken gebeuren. Bovendien is het op veel plaatsen glad, met nogal wat blikschade tot gevolg. Er ontstaat 504 km file. Pas rond het middaguur is de laatste spitsfile opgelost.