Nieuwsoverzicht

Zoeken

32 nieuwsberichten

 1. Nu doorpakken op verkeersveiligheid

  22 april 2021

  De Verkeersveiligheidscoalitie maakt zich ernstige zorgen over het stijgende aantal verkeersslachtoffers. Ondanks alle inspanningen van de politiek lukt het niet om een daling van het aantal verkeersslachtoffers te bereiken.

 2. Cijfers verkeersdoden in coronajaar zorgwekkend

  14 april 2021

  De ANWB is zeer geschrokken van de cijfers van het CBS waaruit blijkt dat in 2020 het aantal dodelijke slachtoffers onder fietsers is gestegen.

 3. Investeringen kabinet belangrijke stap om Nederland bereikbaar te houden

  9 april 2021

  Het kabinet reserveert 2,5 miljard uit het Groeifonds voor de aanleg van twee grote OV projecten; doortrekken Noord-Zuidlijn en de Oude Lijn tussen Den Haag en Rotterdam.

 4. Verkeer bleef in 2020 onveilig voor voetgangers en tweewielers

  8 april 2021

  Het aantal verkeersslachtoffers nam, onder invloed van de coronamaatregelen, in 2020 af. Maar die afname was niet echt te merken bij voetgangers, fietsers en brommers.

 5. Het wordt weer drukker op de weg

  1 april 2021

  Het 'filemonster' komt langzaam maar zeker terug. Met name in de avondspits neemt het verkeer weer toe. Dat blijkt uit de filecijfers van het eerste kwartaal 2021 die ANWB Verkeersinformatie op verzoek van De Telegraaf analyseerde.

 6. ANWB-reactie stikstofbesluit kabinet

  24 april 2020

  Natuurherstel is goed, te weinig ruimte voor vergroten bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

 7. Infrastructuurprojecten naar voren halen

  23 april 2020

  Nu het door de coronamaatregelen rustiger is op de weg, gaat een team van Rijkswaterstaat kijken of het mogelijk is om bepaalde infrastructuurprojecten eerder te laten starten.

 8. Coronacrisis kan reisgedrag blijvend veranderen

  20 april 2020

  Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen verwacht na de coronacrisis vaker thuis te gaan werken. En als ze dan toch de weg op moeten, geven ze de voorkeur aan een individueel vervoermiddel.

 9. CBS: Iets minder verkeersslachtoffers in 2019

  15 april 2020

  Het aantal verkeersslachtoffers was in 2019 iets lager dan in 2018, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De ANWB noemt de lichte daling van het aantal verkeersdoden een voorzichtige stap in de goede richting, maar ziet nog geen trendbreuk.

 10. Data maakt effect oproep #blijfthuis zichtbaar

  3 april 2020

  Uit locatiegegevens van Google blijkt dat we door de coronamaatregelen meer rond ons eigen huis hangen en minder tijd doorbrengen in kantoren, parken, winkels en het OV.