Stakingen/acties in Europa inclusief Nederland

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in Europa met overlast voor verkeer/transport.

Staking
  • Nederland

Staking streekvervoer

Het streekvervoer heeft in het in het hele land verschillende stakingsdagen in maart en april aangekondigd. Maar na onderhandelingen is besloten dat de stakingsacties tot en met zondag 2 april (tijdelijk) worden opgeschort. Als de partijen geen overeenstemming bereiken, kunnen er vanaf maandag 3 april 2023 weer stakingen volgen.

De aangekondigde stakingsdagen zijn:

  • Maandag 3 april
  • Woensdag 5 april
  • Vrijdag 7 april. 

In de tussenliggende dagen en het weekend wordt er niet gestaakt.

Treinen van de NS rijden wel volgens dienstregeling. Ook de meeste bussen, metro's en trams in Rotterdam (RET), Den Haag (HTM) en Amsterdam (GVB) rijden zoals normaal. Medewerkers van deze bedrijven vallen namelijk onder een andere cao.
                                        
Het personeel in het streekvervoer wil een hoger loon en een lagere werkdruk. De afgelopen tijd is er vaker gestaakt, maar dat heeft nog niet tot een nieuw cao-akkoord geleid.
Meer info over de staking in het streekvervoer

Wordt er drukte op de weg verwacht? Gebruik dan de ANWB Onderweg app. Daarmee kan je navigeren met informatie over files, flitsers en werkzaamheden.

  • Frankrijk

Blokkades waardoor benzinetekort

In Frankrijk zijn er sinds dinsdag 21 maart wegblokkades en plaatselijk benzinetekorten door protesten tegen de pensioenhervormingen van de regering. Er zijn blokkades van wegen, rotondes en tolpoorten. Ook het treinverkeer is ontregeld. Het benzinetekort speelt plaatselijk in vrijwel alle regio's. De website penurie.mon-essence.fr geeft inzicht in de beschikbaarheid van brandstof in Frankrijk.
Zie ook:
Verkeersinformatie Frankrijk

Bron: ANWB Verkeersinformatie/ANP/NOS Teletekst

Vragen over je ANWB verzekering bij een vertraagde of geannuleerde vlucht

Helaas krijgen reizigers door drukte op Schiphol en andere luchthavens regelmatig te maken met lange wachtrijen en zelfs geannuleerde vluchten. Bekijk de antwoorden op veelgstelde vragen over de reis- en annuleringsverzekering.
Veelgestelde vragen over vertraagde en geannuleerde vluchten