Oostenrijk: Rijverboden in Tirol en Salzburgerland

​In Oostenrijk gelden in de deelstaten Tirol en Salzburgerland in de zomer rijverboden. Doorgaand verkeer mag in en rond het weekend dan niet de hoofdroute af om files te ontlopen.    

Verkeer Oostenrijk

 

Tirol 

Sinds 4 juni zijn er rijverboden rond Innsbruck, Kufstein en Reutte. Op zaterdag en zondag tussen 07.00 en 19.00 uur mag het doorgaand vakantieverkeer niet de hoofdroute af om via binnenwegen files te ontlopen. Het verbod geldt in Tirol tot eind september.
Overzicht van wegen in Tirol met een rijverbod deze zomer

Salzburgerland 

In het Salzburgerland is er van donderdag t/m zondag tussen 06.00 en 20.00 uur een rijverbod ingesteld rond de A10 Tauern Autobahn tussen Wals en tolstation St. Michael im Lungau. Het verbod geldt in Salzburgerland tot 11 september.
Info over het rijverbod A10 Tauern Autobahn

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Autobahnvignet Oostenrijk
Verkeersinformatie Oostenrijk
Autorijden in de bergen

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van de beste pechhulp.

Speciaal voor jou geselecteerd