Drukte Alpengebied door wintersportverkeer

Door zowel vertrekkend als terugkerend wintersportverkeer is het dit weekend (28 feb. - 1 mrt.) erg druk op de wegen in het Alpengebied. Zaterdag is de drukste dag.


Direct naar (prognose):
Duitsland
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland
ANWB Europese verkeersinfo via Twitter

Prognose Duitsland

Het wordt zaterdag 29 februari zeer druk door terugkerende wintersporters. In Beieren, delen van Baden-Württemberg en in Nederland eindigen vakanties. Terwijl in Hamburg de voorjaarsvakantie begint. Op de wegen naar het zuiden is het ook nog erg druk. De piekuren zijn: vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur, zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur en zondagmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur. Druk wordt het vooral op de: A7 Füssen/Reutte - Ulm, A8 Salzburg - München - Stuttgart, A9 München - Nürnberg, A93 Kufstein - knp. Inntal en de A99 Ring München.
Actuele verkeersinformatie Duitsland

Prognose Oostenrijk

Zaterdag 29 februari wordt het in Oostenrijk erg druk door vertrekkend en terugkerend wintersportverkeer. In Beieren eindigt de vakantie, net als in Nederland en België. Op de B179 kan de vertraging in beide richtingen oplopen tot 1,5 uur tussen Füssen en Nassereith. Verder is er veel verkeer via de A14/S16 tussen Feldkirch en Landeck, op de A10 tussen Salzburg en knp. Pongau en op de toegangswegen naar de skigebieden. De files staan in beide richtingen. Verkeer op de terugweg moet rekening houden met vertraging voor de grens met Duitsland. Bij Kufstein/Kiefersfelden en bij Salzburg kan de vertraging oplopen tot een uur vanwege Duitse controles. Extra drukte wordt verwacht bij Hinterstoder (ca 60 km ten oosten van Salzburg), daar zijn dit weekend wereldbeker skiwedstrijden voor heren.
Actuele verkeersinformatie Oostenrijk

Prognose Frankrijk

Dit weekend wordt het in Frankrijk druk op de wegen vanuit de Alpen, daar heb je de meeste vertraging. Voor veel Fransen eindigt de vakantie. Ook veel Nederlanders keren terug. Zaterdag, de drukste dag, liggen de piekuren tussen 09.00 en 13.00 uur. Knelpunten zijn: RN90 Bourg St. Mauric richting Albertville bij Moûtiers, de A43 Chambéry richting Lyon, de A40 Chamonix richting Mâcon. Zondag is de rustigste reisdag, dan wordt er weinig vertraging verwacht.
Actuele verkeersinformatie Frankrijk

Prognose Zwitserland

In Zwitserland zit er zaterdag veel wintersportverkeer op de weg. In Beieren en Nederland eindigt de vakantie. Maar veel wintersporters gaan komen weekend op weg. De grootste kans op files heb je vooral zaterdag op de: A1 Zürich-Bern en de A9/A12 tussen Martigny en Vevey. 
Actuele verkeersinformatie Zwitserland

Volg via Twitter (@ANWBEuropa) de actuele Europese verkeersinformatie

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Verkeersinformatie buitenland
Wintersportartikelen in de webwinkel
Wintersportinformatie
Verkeersdruktekalenders
Info winterbanden