Oostenrijk: Maatregelen sluipverkeer

In de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Salzburg heeft de overheid maatregelen genomen om het doorgaande verkeer tijdens vakantieperiodes van de lokale wegen te weren. 

Verkeer Oostenrijk

Deze maatregelen zijn ingesteld, omdat tijdens drukke dagen de wegen door dorpen langs de snelwegen verstopt raken met vakantiegangers die files willen ontwijken of geen tol willen betalen.

Maatregelen tijdens de zomervakantie deelstaat Tirol

Voor het verkeer richting Italië of Duitsland was het tot medio september 2019 in het weekend verboden gebruik te maken van de lokale wegen rond Kufstein, Innsbruck en Reutte. Dat betekende  dat je de A12/A13 tussen Kufstein, Innsbruck en de Brennerpas niet mocht verlaten.
De afritten van de snelwegen (Inntal- en Brennerautobahn) bleven wel open maar het verkeer dat geen lokale bestemming had, werd door de politie weer terug naar de snelweg gestuurd. Ook bij Reutte moest het doorgaand verkeer op de Bundesstrassen blijven. 

Maatregelen tijdens de zomervakantie deelstaat Salzburg

Doorgaand vakantieverkeer mocht tot medio augustus in het weekend de snelweg A10 in het Salzburgerland niet verlaten. De maatregel was ingetseld voor het deel net na Salzburg vanaf Urstein (afrit 11) tot St. Michael im Lungau (bij afrit 104) net na de Tauerntunnel. 

Maatregelen winter 2019 / 2020

In Tirol gelden vanaf komende winter dezelfde regels voor sluipverkeer als tijdens de zomerperiode. Tijdens het skiseizoen mag alleen bestemmingsverkeer de afritten van snelwegen nemen. Voor welke wegen de maatregelen gaan gelden en welke tijdzones is nog niet bekend.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Autobahnvignet Oostenrijk
Verkeersinformatie Oostenrijk
Autorijden in de bergen

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van de beste pechhulp.

Speciaal voor jou geselecteerd