Oostenrijk: Maatregelen sluipverkeer

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol heeft de overheid maatregelen genomen om het doorgaande verkeer tijdens vakantieperiodes van de lokale wegen te weren. 

Verkeer Oostenrijk

Deze maatregelen zijn ingesteld, omdat tijdens het drukke toeristenseizoen de wegen door de dorpen langs de snelwegen verstopt raken met vakantiegangers die files willen ontwijken of geen tol willen betalen.

Maatregelen winter 2019 / 2020

In Tirol gelden daarom deze winter dezelfde regels voor sluipverkeer als tijdens afgelopen zomerperiode. Tijdens het skiseizoen van 21 december 2019 t/m 12 april 2020 mag op zaterdagen en op zon- en feestdagen alleen bestemmingsverkeer de afritten van snelwegen nemen. Op zaterdagen geldt de maatregel van 07.00 tot 19.00 uur en op zon-en feestdagen van 08.00 tot 17.00 uur. De feestdagen zijn 25 en 26 december, 1 en 6 januari en 13 april.

Stukjes snelweg tolvrij per 15 december

Vanaf zondag 15 december mag je over enkele snelwegen zonder tolvignet rijden. Het gaat om kleine stukken snelweg in het grensgebied.
Het gaat om de:
A1 Westautobahn bij Salzburg
A7 Mühlkreis Autobahn bij Linz
A12 Inntalautobahn bij Kufstein Zuid
A14 Rheintal - Walgau bij Hohenems
A26 Linzer Autobahn bij Linz. 
Februari 2020 wordt deze maatregel geëvalueerd. 

Met deze maatregel is er minder verkeer via de Bundestrassen, omdat vooral weekendgasten uit Zuid-Duitsland de tol willen vermijden. Eerder bestond deze maatregel al, maar die werd in november 2013 opgeheven. 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Autobahnvignet Oostenrijk
Verkeersinformatie Oostenrijk
Autorijden in de bergen

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van de beste pechhulp.

Speciaal voor jou geselecteerd