Kans op vertraging door grenscontroles

Europese grenscontroles veroorzaken regelmatig, vooral op drukke reisdagen als vrijdag en zaterdag, vertraging voor automobilisten.

Grenscontroles Europa (foto: ANP)

Houd vooral rekening met vertraging bij de volgende grensovergangen:

Oostenrijk richting Duitsland

  • A1 Wenen - Salzburg bij Walserberg (Salzburg), Duitse A8
  • A8  Wels - Passau bij Suben, Duitse A3
  • A12 Innsbruck - Kufstein bij Kufstein/Kiefersfelden, Duitse A93 

Duitsland richting Oostenrijk

  • Op de A93/A12 (de Inntal Autobahn) knooppunt Inntal - Innsbruck moet het verkeer in 2019 rekening houden met vertraging bij grensovergang Kiefersfelden. Dat is bij Kufstein, aan de Oostenrijkse kant van de grens. Op een aantal niet nader gespecificeerde dagen wordt het vrachtverkeer, dat vanuit Beieren komt, extra streng gecontroleerd en gedoseerd doorgelaten (de zogenaamde "Blockabfertigung"). Daardoor kan de reistijd ook voor personenverkeer flink oplopen. Controles zijn aangekondigd op de volgende dagen:  21 en 28 november. Voor 2020 staan gepland: 7 januari, 17 en 24 februari, 2, 9 en 16 maart en 27 april.
    Let op, ook op andere data kan worden gecontroleerd.

Denemarken
De Deense regering gaat vanaf november tijdelijke controleposten opzetten langs de grens met Zweden. Dit heeft te maken met enkele aanslagen in de zomer. Denemarken voert al langer grenscontroles uit en heeft het besluit om ze vanaf 12 november met zes maanden te verlengen aangemeld bij de Europese Commissie.

Zie ook:
Verkeersinformatie buitenland
 

Bron: ANWB Verkeersinformatie / ADAC