Stakingen/acties in Europa

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

Staking

Nederland

28 mei staking openbaar vervoer
Dinsdag 28 mei rijden er geen treinen, ligt het openbaar vervoer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam ook plat en wordt er bij het streekvervoer gestaakt. Er wordt niet gestaakt in Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion).
De drie grote vakbonden hebben hun leden namelijk opgeroepen om op die dag opnieuw te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering. De bonden hebben werknemers in de metaalsector, de bouw en andere sectoren opgeroepen het werk een dag later (29 mei) neer te leggen. Ze willen met de actie het kabinet tot concessies dwingen over de pensioenleeftijd. Die moet volgens de FNV worden bevroren op 66 jaar. Volgens de huidige regels loopt de pensioenleeftijd geleidelijk op tot 67 jaar en drie maanden in 2024. De verdere toename is afhankelijk van de levensverwachting. 
 

Frankrijk

Acties Franse douaniers voorbij
De acties van de Franse douaniers zijn voorbij. De laatste maanden was er veel hinder door stiptheidsacties van Franse douaniers. In maart en april controleerden Franse douaniers het personen- en vrachtverkeer uitvoerig. Met als gevolg dat het vanaf de Belgsich/Franse grens tot Calais filerijden was. Ook was er geregeld oponthoud in Calais bij de Eurotunnel. 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Vragen over je ANWB verzekering bij een staking?

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van een staking? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Lees onze adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen betreffende stakingen en je ANWB Reis-/Annuleringsverzekering.
Bekijk de vragen en antwoorden over je ANWB Reis-/Annuleringsverzekering