Parijs breidt milieuzone uit

Sinds  maandag 1 juli 2019 zijn er verscherpte eisen betreffende de milieuzones van Parijs. De bestaande zone, binnen de périferique, is uitgebreid naar de buitenring, de A86. In het centrum worden alleen nog auto’s met een milieusticker 0 tot en met 3 toegelaten (bouwjaar benzineauto’s vanaf 1997 en dieselauto’s vanaf 2006). In de zone daaromheen worden auto’s toegelaten met een sticker van 0 tot en met 4 (bouwjaar van benzine vanaf 1997 en dieselauto’s vanaf 2001).

Reizigers die met de auto of motor naar Frankrijk gaan, wordt dan ook geadviseerd een milieusticker aan te schaffen. Dat geeft de meeste flexibiliteit in en rond Parijs en in andere Franse steden met een dynamische milieuzone.  

Waar in/bij Parijs?

Klik hier voor een vergroting van de kaart (situatie vanaf 1 juli 2019)

Milieuzone Parijs 1 juli 2019


Op het bovenstaande kaartje is te zien dat de milieuzone wordt uitgebreid naar de buitenring en zelfs daarbuiten, tot de A86. Veel Nederlandse vakantiegangers komen hier op weg naar het zuiden langs. Hoewel de A86 zelf is uitgezonderd van de milieuzone, is het aan te raden om toch een sticker te hebben. Automobilisten verlaten namelijk regelmatig deze snelweg, bijvoorbeeld bij grote drukte als het verkeer wordt omgeleid. Zij komen dan alsnog in de milieuzone terecht.

Milieuzones Parijs

Parijs hanteert sinds 2016 milieuzones (sinds 2017 ook voor buitenlanders). Personenauto’s die de milieuzone inrijden moeten voorzien zijn van de juiste kleur milieusticker. Automobilisten die geen sticker hebben of een verkeerde sticker op hun voertuig hebben geplakt riskeren een boete van minimaal €68,- plus een rijverbod. Ook motorrijders hebben een milieusticker nodig. De milieuzone geldt alleen  op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Milieuzones rest van Frankrijk

Elke Franse stad en departement kan, op basis van Franse regelgeving, een dynamische milieuzone instellen. Het kan dus zijn dat automobilisten en motorrijders de ene dag wel ergens mogen rijden zonder sticker en de andere dag niet. Het is daarom verstandig om sowieso een sticker aan te schaffen bij de Franse autoriteiten (€4,21 inclusief verzending). Op milieuzones Frankrijk wordt uitgelegd hoe je zelf de sticker kunnen bestellen.

Milieustickers Frankrijk

Advies

Ga je naar Frankrijk en komt je voertuig in aanmerking voor een milieusticker, bestel er dan een, voor de prijs van nog geen vijf euro hoef je het niet te laten. Je komt dan niet voor verrassingen te staan zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone.

Bron: ANWB

Zie ook:
Welke steden hebben milieuzones?
Verkeersinformatie Frankrijk

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van de beste pechhulp.

Speciaal voor jou geselecteerd