Stakingen/acties in Europa

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

Frankrijk

Staking OV/treinverkeer en Air France
Donderdag 22  en vrijdag 23 maart wordt er in heel Frankrijk flink gestaakt. Er zijn dan stakingen bij het openbaar vervoer, de spoorwegen en bij luchtvaartmaatschappijen (voornamelijk Air France en dochtermaatschappij Hop!), veerdiensten en toeristische attracties. Ook de ambtenaren staken. Acties bij banken, ziekenhuizen en afsleepdiensten worden niet uitgesloten. Hou overal rekening met lange reistijden. Ook de spitsen zullen veel drukker zijn dan normaal omdat veel mensen de auto zullen nemen in plaats van het openbaar vervoer. 

Komende maanden veel stakingen bij spoorwegen
Werknemers van het Franse spoorbedrijf SNCF gaan vanaf 3 april drie maanden lang gedurende twee dagen per week in staking. In totaal gaat het om 36 stakingsdagen: telkens twee dagen achtereen met tussenpozen van vijf dagen en dit dus over een periode van drie maanden. Ze protesteren daarmee tegen plannen van de regering om per decreet het bedrijf ingrijpend te hervormen. 

Zie ook:

Verkeersinformatie Europa

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.