Stakingen/acties in Europa

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

Nederland

Staking piloten Transavia
Nederlandse piloten van Transavia gaan de komende tijd werkonderbrekingen houden. In die periode valt ook de voorjaarsvakantie, en dus kunnen passagiers mogelijk niet of pas later naar hun vakantiebestemming vliegen. De piloten zijn namelijk van plan om een aantal dagen lang een aantal uren per dag actie te voeren. Overleg heeft tot nu toe niets veranderd aan de plannen. 

De luchtvaartmaatschappij zegt alles in het werk te stellen om de overlast voor passagiers te beperken. Het advies is om de website in de gaten te houden. Gedupeerde klanten kunnen hun geld terugkrijgen of hun vlucht omboeken.

Frankrijk

Acties boeren
De laatste weken zijn er acties van Franse boeren. Er zijn regelmatig acties en daardoor verkeersproblemen in de omgeving van Orleans, Niort en Poitiers. De boeren voeren al meer dan twee weken actie tegen maatregelen vanuit Brussel waardoor er minder subsidie wordt gegeven. 

Griekenland

Busstaking Athene
In Athene rijden dinsdag 20 februari geen bussen tussen 11.00 en 17.00 uur i.v.m. een staking.
 

Zie ook:

Verkeersinformatie Europa

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.