Stakingen/acties in Europa

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

Frankrijk

Blokkade-acties
De protesten in Frankrijk tegen het regeringsbeleid en de hoge brandstofprijzen houden nog aan. Het verkeer heeft nog steeds last van tijdelijke blokkades of langzaamaanacties (opération escargots). Die zijn soms tijdelijk qua karakter en in andere gevallen duren ze een aantal uren. Acties zijn er verspreid over het land vaak in de vorm van langzaamaanacties en (doorlaat) blokkades (vooral bij op-en afritten van snelwegen, tolstations en brandstofdepots en raffinaderijen). 

De afgelopen zaterdagen zijn demonstraties van Gele hesjes in Parijs uit de hand gelopen. In verband met de acties waren de Eiffeltoren en het Louvre zaterdag 8 december gesloten. Op last van de politie bleven ook ruim tien musea, de Opera en winkels in het centrum dicht.

Ondertussen heeft de Franse regering vorige week aangekondigd dat de accijnsverhoging op brandstof wordt uitgesteld. Maar het lijkt er voorlopig niet op, dat het intrekken van deze maatregel voor de actievoerders (Gele hesjes) voldoende is om te stoppen met actievoeren.

Houd voor de actuele situatie via Twitter @ANWBeuropa in de gaten. 

Website (in het Frans) met overzicht acties Frankrijk

Verkeersinformatie Frankrijk via Twitter (@ANWBeuropa)

Zie ook:
ANWB Verkeersinformatie Frankrijk

Bron: ANWB Verkeersinformatie/ANP

Vragen over je ANWB verzekering bij een staking?

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van een staking? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Lees onze adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen betreffende stakingen en je ANWB Reis-/Annuleringsverzekering.

Bekijk de vragen en antwoorden over je ANWB Reis-/Annuleringsverzekering