Autobahnvignet Oostenrijk ook digitaal verkrijgbaar

Sinds december 2017 is het Oostenrijkse Autobahnvignet ook digitaal verkrijgbaar.

Verkeer Oostenrijk

Dit digitale Autobahnvignet is via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder Asfinag en via een app verkrijgbaar. Je hebt dan geen sticker meer nodig. Het digitale vignet wordt dan samen met het kenteken geregistreerd. Prijs en geldigheid zijn hetzelfde als het 'ouderwetse' (sticker) vignet.

Maar let op!

Het digitale vignet is pas ná 18 dagen na aanschaf geldig!

Het 'ouderwetse' vignet (de sticker voor op de voorruit) blijft ook gewoon bestaan en is via de ANWB verkrjgbaar.

Oostenrijk: Controle van doorgaand verkeer op lokale wegen

In Tirol heeft de overheid maatregelen genomen om het doorgaande verkeer tijdens de vakantieperiode van de lokale wegen te weren. Tot 14 september 2019 is het voor het verkeer richting Italië of Duitsland verboden gebruik te maken van de lokale wegen rond Innsbruck. De maatregelen zijn nodig omdat tijdens drukke dagen de wegen door dorpen langs de snelwegen verstopt raken met vakantiegangers die de file willen ontwijken of geen tol willen betalen.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Verkeersinformatie Oostenrijk
Tol en vignetten

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van de beste pechhulp.