Vertragingen Europese grensovergangen

- Bij verschillende Europese grensovergangen zijn extra controles i.v.m. de stroom vluchtelingen. Hierdoor is er vertraging mogelijk. 

alt text

België

Grenscontroles België - Frankrijk
Er is regelmatig veel vertraging aan de grens tussen België en Frankrijk. Vooral op de route E17 Kortrijk - Lille bij de grensovergang bij Moeskroen kan de wachttijd flink oplopen. Ook bij andere grensovergangen moet met vertraging rekening gehouden worden, zoals op de E40 tussen Veurne en Duinkerken.

Frankrijk

Extra controles
In Frankrijk zijn na de aanslagen in Nice en Parijs extra controles aan de grensovergangen, bij tolstations, op de treinstations en luchthavens mogelijk. De metro van Parijs rijdt normaal. Ook rijden de Eurostar en de Thalys gewoon. Wel zijn de veiligheidscontroles bij het internationale treinverkeer verscherpt, reken op extra tijd op Gare de Nord voor de terugreis. Ook is er veel politie zichtbaar aanwezig bij veel bezienswaardigheden. De regering is van plan de extra strenge controles te handhaven tot half juli 2017.

Duitsland

Bij drie belangrijke grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk worden vanaf 15 december de hele dag controles uitgevoerd. Terugkerende wintersporters zullen daar hinder van ondervinden. De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren kondigde de maatregel maandag 5 december aan. Het verscherpte grenstoezicht vindt plaats bij Suben/Passau (A8/A3) Salzburg/ Bad Reichenhall (A10/A8) en Kufstein/Kiefersfelden (A12/A93). De extra controles worden mogelijk doordat er meer politie wordt ingezet.

Oostenrijk 

Controles grens Duitsland
Oostenrijk gaat door met controles aan de grenzen. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken stelt dat dit nodig is zolang Europa de buitengrenzen niet voldoende controleert. De controles worden voor onbepaalde tijd verlengd. In Duitsland wordt al langere tijd gecontroleerd bij de grensovergangen. Sinds half december is dat weer opgeschroefd. Daardoor moeten automobilisten bij de Duits-0ostenrijkse grens rekening houden met vertraging vanuit Oostenrijk naar Duitsland op drukke reisdagen. Bekijk hier een kaartje met de locaties van de grenscontroles.

Bron: ANWB Verkeersinformatie / Bron foto: ANP

Met de auto naar het buitenland

Bereid je goed voor als je met de auto naar het buitenland gaat. Laat autopech je reis niet verpesten. Voorkom hoge kosten langs de weg of bij een buitenlandse garage en sluit Wegenwacht Europa af. Hiermee kun je dag en nacht op ons rekenen en helpen we je snel en voordelig weer op weg.

 

Speciaal voor jou geselecteerd