Wintersportdrukte over hoogtepunt

Verkeersprognose voorjaarsvakantie

- Op de routes naar de skigebieden in de Alpen gaat het langzaam wat beter. De langste files in Duitsland, Oosterijk en Frankrijk beginnen nu op te lossen.

alt text

Bekijk hieronder de kaart (klik op de kaart voor een vergroting!) met filegevoelige trajecten / drukke grensovergangen Alpengebied. 

Verkeersprognose weekend 25/26 februari

Klik voor een vergroting In Frankrijk stond op het hoogtepunt zo’n 180 kilometer file op de wegen in het Rhône-Alpes gebied. Het meeste daarvan stond op de A43 Lyon-Chambery en de N90 tussen Albertville en Bourg-St.-Maurice.  In Duitsland gaat het beter in het zuidoosten op de snelwegen rond München. Ook beter gaat het op de wegen in Oostenrijk m.u.v. de B179 Fernpasroute tussen de Duitse grens en Reutte. Wintersporters lopen daar nog altijd 1 uur vertraging op.


Zie ook
Verkeersinformatie Duitsland
Verkeersinformatie Oostenrijk

Verkeersinformatie België
Verkeersinformatie Frankrijk
Verkeersinformatie Zwitserland

Vertraging bij grensovergangen

Bij drie belangrijke grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk worden sinds half december de hele dag grenscontroles uitgevoerd. Terugkerende wintersporters kunnen daar hinder van ondervinden. 

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.

Drukke pistes

Bij de ANWB Alarmcentrale meldden zich tot dusver 793 onfortuinlijke wintersporters. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft volgens de alarmcentrale van de ANWB te maken met veel ‘aanski-ongelukken’ op de drukke pistes. Problemen met de knie staan met stip op één, gevolgd door enkel- en beenfracturen. Op de derde plek staan arm- en polsfracturen. De Alarmcentrale verwacht de komende weken nog veel hulpverleningen uit te voeren nu het merendeel van de Nederlandse wintersporters vertrekt.  

Volg via Twitter (@ANWBEuropa) de actuele Europese verkeersinformatie

alt text

Vergeet de sneeuwkettingen niet!

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid als wegen besneeuwd zijn of als er sprake is van ijzel. Daar waar zelfs winterbanden tekort schieten, zorgen sneeuwkettingen ervoor dat je veilig de weg op kunt met je auto. Dus ook als je winterbanden hebt, is het verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen als je op wintersport gaat.
Bestel sneeuwkettingen direct online in de ANWB Webwinkel

Zie ook:
Verkeersinformatie buitenland
Verkeersdruktekalenders
Auto winterklaar maken
5 tips voor het rijden bij gladheid
Wintersportinformatie
Vragen over boetes uit het buitenland
Lawine informatie

 

alt text

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Wintersportartikelen in de ANWB Webwinkel

In de ANWB Webwinkel vind je alle producten die je nodig hebt voor een geslaagde wintersportvakantie. En op verschillende artikelen krijg je nu, i.v.m. wintersale, korting.
Naar de ANWB Webwinkel

 

Meer nieuws

Alle nieuwsitems

Speciaal voor jou geselecteerd