Autoclubs willen openheid over 'deal' Duitse tol

De Duitse Bundestag en Bundesrat  hebben eind maart ingestemd met de plannen van minister Dobrindt voor tolheffing. Vanuit Duitsland zelf zal de tol niet meer worden tegen gehouden. 

De ANWB en vier andere Europese zusterclubs uit Oostenrijk, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk hebben eurocommissaris Bulc (transport) middels een brief opgeroepen om de resolutie van het Europees Parlement tegen de Duitse tol  op te volgen. Tot nu toe heeft Bulc gezwegen over deze resolutie die met een grote meerderheid in het Parlement is aangenomen op 15 maart 2017.

Openheid over deal

In de resolutie wordt Bulc opgeroepen om openheid te geven over de deal die zij informeel met de Duitse minister van verkeer Dobrinth sloot over invoering van tol in Duitsland. Ook wil het parlement klaarheid over het plotseling ‘parkeren’ van de inbreukprocedure die de Commissie tegen Duitsland was gestart zonder juridische onderbouwing. De Europese commissie heeft Duitsland voor Europese Hof gedaagd. Daar kwam door de deal met de commissie een eind aan.