Goedkoper parkeren

4 tips!

Je auto in de stad parkeren? Trek dan je portemonnee maar! De duurste stad is Amsterdam. In het centrum betaal je zomaar 5 euro per uur en in parkeergarages soms zelfs boven de 7 euro. Hoogste tijd dus voor vier tips om goedkoper te parkeren!

Mobiel parkeren

1. Mobiel betaal je werkelijke parkeertijd

Vaak kun je het parkeergeld mobiel betalen (met sms-bericht of een parkeerapp). Het voordeel daarvan is dat je dan vaak alleen de werkelijke parkeertijd betaalt. Veel steden bieden deze mogelijkheid. Met één druk op de knop in bijvoorbeeld de ANWB Onderweg app start en stop je de parkeertijd. Je betaalt dan achteraf en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd.

2. ANWB app helpt bij goedkoper parkeren

Met de ANWB Onderweg app parkeer je niet alleen op straat maar ook bij meer dan 100 Q-Park parkeergarages. Verder kun je de parkeertarieven zien in meer dan 160 gemeentes, ze vergelijken en zien waar je gratis kunt parkeren.

3. Parkeer bij P+R

Parkeer je auto aan de rand van de stad bij een P+R. Vervolg vanaf daar je reis met het openbaar vervoer. Bijkomend voordeel is dat je niet eindeloos in de stad aan het zoeken bent naar een parkeerplek.

4. Omzeil parkeren op Schiphol

Op Schiphol is parkeren schreeuwend duur. Maar er zijn diverse aanbieders die parkeerplaatsen aanbieden in de directe omgeving van Schiphol, tegen veel lagere tarieven. Je parkeert er je auto en wordt vervolgens gratis naar Schiphol gebracht. De aanbieders verschillen onderling in service en prijs en vaak moet je een parkeerplek reserveren. Verdiep je er wel eerst even goed in, want niet alle aanbieders staan even goed aangeschreven. Of Reserveer de beste en goedkoopste plek bij de luchthaven van tevoren met ANWB ledenvoordeel en ga zonder parkeerstress op vakantie.

Voordelen ANWB Parkeren

 • werkt met iedere mobiele telefoon
 • gratis registratie (normaal € 10,- ) en
  lage transactiekosten
 • parkeer je niet, dan betaal je niets
 • alleen betalen voor de werkelijke parkeertijd, waardoor je tot 20% bespaart op je parkeerkosten
 • achteraf betalen via bank of creditcard
 • parkeren in meer dan 160 steden en 100
  Q-Park garages

Downloaden & gratis registreren

 1. Download de ANWB Onderweg app:
  anwb.nl/onderwegapp
 2. Registreer gratis voor ANWB Parkeren:
  anwb.nl/mobielparkeren