Vermijd de strandfile

Vier ov-stranden

Zon. Zee. Strand. File. Wil je op een zonnige dag spontaan naar een van onze vele stranden, dan ben je vaak niet de enige. Een blik op de ANWB verkeersinformatie laat de moed nog weleens in de zomerslippers zinken. Dat hoeft niet, denk out of the box: laat de auto staan! 


Vier ov-stranden:

  • Zonnen in Zandvoort

Hét strandfilestrand is Zandvoort. Het beperkte asfalt tussen Haarlem en het Zandvoortse strand zorgt al snel voor opstoppingen op een mooie dag. Daar staat tegenover dat de trein zo’n beetje in het strandzand zijn eindhalte heeft. Gemakkelijker kan haast niet. Insmeren in de coupé, een paar minuutjes lopen en zonnen maar.

Maak gebruik van deelvervoer
Zo luxe zoals in Zandvoort vind je het niet snel elders. Maar wie bereid is om aan de treinreis een stukje busvervoer toe te voegen, heeft keuze te over. Waarbij de bus vervangen kan worden door bijvoorbeeld een OV-fiets of, in grotere steden, een deelscooter of deelfiets.

  • De Pier in Scheveningen

Het strand bij de fraaiste pier van Nederland, Scheveningen dus, is net zoals Zandvoort een publiekstrekker. Per trein is het Scheveningse zand goed bereikbaar via Den Haag Centraal Station.

Dan moet je wel nog een afstandje overbruggen voordat je in het zand staat. Dit kan bijvoorbeeld met een deelfiets of deelscooter.

Toch liever met de auto naar het Scheveningse strand? Parkeer dan op een P+R in de buurt.

  • Zee in Zeeland

Het treinstation van Vlissingen ligt net een beetje uit de richting van het strand aan de Vlissingse boulevard. Een deelscooterdienst is er nog niet te vinden, maar met een busritje van zeven minuten en een korte wandeling, maak je alsnog winst op een dagje filerijden op de Zeeuwse wegen.

  • Kwartiertje bussen naar Egmond aan Zee

De brede stranden van Egmond aan Zee zijn per bus in een kwartier bereikbaar vanaf station Alkmaar. Je kunt ook een OV-fiets pakken, maar dan moet je rekening houden met een half uurtje beweging. Wel zo lekker als je daarna languit in het zand mag vallen.